هاست خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
- یک هاست خوب باید همیشه در دسترس کاربران باشد و نباید دائما قطعی داشته باشد.
- هاست ما باید پرسرعت باشد تا کاربران بدون معطلی از سایت شما بازدید کنند.
- امنیت هاست بسیار مهم است و باید در مقابل حملات اینترنتی مقاوم باشد.
- هزینه استفاده از هاست برای شما مناسب و اقتصادی باشد.
- پشتیبانی خوب و دائم یکی از مهمترین معیارهای هاست خوب است.
- هاست شما باید امکان پشتیبانگیری یا Backup را داشته باشد.
اصطلاحاتی که در زمینه ی هاست باید بدانید
فضای هاست (Disk Space)
حجمی که در اختیار شما قرار میگیرد تا بتوانید فایلهای سایت، ایمیل ها و دیتابیس خود را روی آن آپلود نمایید فضای هاست گفته می شود.
فضای هاست مانند حجم هارد دیسک کامپیوتر یا کارت حافظه موبایل شما است و هر چقدر حجم بیشتری داشته باشد شما اطلاعات بیشتری می توانید روی آن آپلود نمایید.
پهنای باند (Bandwidth)
فرض کنید قبل از اینکه بازدیدکنندگان از سایت شما بازدید کنند ، وارد یک چهارراه میشوند. هرچه در این چهارراه ترافیک کمتری باشد، کاربران سریعتر میتوانند سایت شما را باز کنند.
این ترافیک همان پهنای باند هاست شما است. اگر میخواهید چند کاربر به صورت همزمان محتوای سایت شما را مشاهده کنند و مشکلی از بابت دیدن محتوای سایت نداشته باشند، باید پهنای باند شما زیاد باشد.
کنترلپنل (Control Panel)
یک کنترل پنل، در زمینه میزبانی وب ، یک محیط نمایشی تحت وب است که توسط شرکت ارائه دهنده خدمات میزبانی هاست اشتراکی ارائه می گردد تا کاربران بتوانند تمام خدمات هاست خود را به صورت یکجا مدیریت نمایند.
برای مثال موارد زیر برخی از این خدمات می باشد:
- مدیریت حساب کاربری مدیریت هاست
- جزئیات میزان مصرف شده و میزان خالی فضای حافظه هاست و همچنین میزان مصرف پهنای باند
- مدیریت مراکز داده یا Database
- افزودن دامنه به فضای میزبانی
- و امکاناتی دیگر...
جزئیات فنی و تکمیلی درمورد هاست
آیا هاست همان سرور است؟
خیلی خلاصه باید به شما بگوییم که سرور مانند کامپیوتر شما و هاست همان هارد کامپیوتر شما است.
دیتاسنتر چیست؟
جایی که بتوانیم سرورهای زیادی را در آن نگهداری کنیم، مراکز دیتاسنتر میگویند.
با انواع مختلف هاست آشنا شویم
هاست اشتراکی (Shared Hosting)
رایجترین نوع هاستینگ است که بیشتر برای کسانی توصیه میشود که از دانش فنی کمتری در حوزهی وب برخوردار هستند و به اصطلاح پولش از پارو بالا نمیرود.
در هاست اشتراکی، سرور شما با ممکن است با هزاران سایت به اشتراک گذاشته شود؛ به همین دلیل به آن هاست اشتراکی میگوییم.
همچنین به دلیل اشتراکی بودن هاست، ممکن است سایت شما گاهی دچار کندیهایی شود و امنیت خیلی خوبی نداشته باشد. به هر حال برای یک وبلاگ ساده و شرکتهایی که در ابتدای راه هستند، استفاده از هاست اشتراکی کاملا منطقی است و شما میتوانید با یک هزینهی مناسب، از سرویس و امکانات یک هاست استفاده کنید.
هاست اختصاصی (Dedicated Hosting)
در این روش، تمام سرور در اختیار شماست و میتوانید کنترل بیشتر و بهتری بر روی کل بخشهای وبسایت خود داشته باشید. بدیهی است که سایت شما با استفاده از هاست اختصاصی، سریعتر عمل میکند و از لحاظ امنیت در جایگاه بهتری نسبت به هاست اشتراکی قرار دارد.
این نوع هاست مناسب کسانی است که دانش فنی خوبی دارند و میتوانند تمام بخشهای هاست و سرور را اداره کنند و به دلخواه خودشان این تنظیمات را تغییر دهند.
علاوه بر این، اگر سایت شما ترافیک زیادی دارد و نیازمند یک هاست قدرتمندتر و سریعتر هستید، هاست اختصاصی شما را جوابگوی این نیاز است.
برخی شرکتهای هاستینگ به شما اجازه میدهند در صورتی که سایت شما با مرور زمان رشد کند و بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب کرد، هاست اشتراکی خود را به اختصاصی ارتقا دهید تا پاسخگوی نیاز کاربران شما را بدهد.
هاستینگ مجازی (Virtual Private Server hosting)
ممکن است بخواهید از قابلیتهای یک هاست اختصاصی استفاده کنید ولی این قابلیتها تنها برای شما نباشد.
به عبارت دیگر ، با این کار یک سرور به چند سرور مجازی تبدیل میشود و هرکدام از این سرورهای مجازی درست مثل یک سرور اختصاصی عمل میکنند با این تفاوت که وبسایت شما تنها وبسایتی نیست که از خدمات آن سرور استفاده میکند.
استفاده از هاستهای مجازی رو به افزایش است؛ دلیلش آن است که شما با هزینهی کمتری میتوانید از ویژگیهای یک سرور اختصاصی بهرهمند شوید.
البته لزوماً این هاست تمام قابلیتهای یک هاست اختصاصی که کاملا در اختیار شماست را ندارد.